Du er muligvis vågnet op med denne sætning inde i dit hoved på et eller andet tidspunkt i dit liv. Enten tænker du, ‘tja..og hvad så? Det er jo ikke første gang, og det var jo bare begær’. Eller også er det starten på noget der slutter. Uanset hvilken tanke der planter sig inde i dig, kan det blive sønderknusende for din partner.

victoriaJeg tænkte jeg ville skrive om dette emne i god tid inden de kommende julefrokoster begynder. Har netop selv modtaget den første invitation til én af slagsen: Firma julefrokosten! En klassiker blandt utroskaber, men faktisk er mange ægteskaber startet på netop arbejdspladsen. Måske fordi vi mennesker mødes på et tidspunkt af dagen, hvor vi er mest positive. Vi er i tæt interaktion med andre mennesker, og som regel med dem af det modsatte køn. Vi lærer hinanden at kende på en dybere måde end blot et tilfældigt møde på en natklub, caféen eller halballet (forekommer nok mest i Jylland). Desuden er emnet jo noget vi alle tænker på. Medmindre du er helt følelseskold, er det noget du har tænkt over ifm. din partner.

Jamen jeg var jo bare fuld…
Men hvad er årsagen til utroskabet? Utilfredshed i parforholdet? Begæret efter den kvindelige kollega eller blot fuldskab? (hvis det da nogensinde har været en undskyldning?) Årsagerne kan være mange, men husk blot på, at der er en mandag morgen og det evt. pinlige møde med den man hyggede sig lidt for meget med mellem palle reolerne på lageret eller i printerrummet (ligeledes en klassiker). Sidstnævnte vil jeg som IT mand lige advare imod. Glasset på printeren kan ikke holde til to personer! For andre er dagen efter den bratte opvågnen til den dårlige samvittighed. Nogle gange går følelsen over i glemslen – andre gange fører den til et brud i forholdet.

MAND dig op!
Før det kommer så vidt, så gør lige dig selv og din partner den tjeneste, at holde fingrene for dig selv! Vis du er den mand du selv synes du er. Enten gør du noget for at løse problemerne i dit nuværende forhold, eller også gør du en ende på det inden du kommer helt derud, hvor der ingen vej er tilbage. Jeg ved det, for vi har alle været der. Og det er ikke et fedt sted at være. Hverken på den ene eller den anden side! At lukke øjnene og tro det bare løser sig selv, er ingen udvej. Det handler om at have respekt for sin partner – og ikke mindst for sig selv.

woodstockMonogami er noget opreklameret ….
Siden slutningen af 60´erne har der været eksperimenteret meget i partnerbytte og åbne forhold. Dengang handlede det om, at vi ikke ejede hinanden og at vi skulle dele seksuelle oplevelser til lyden af Jim Morrison og duften af hash. Kærligheden skulle spredes. Nu til dags handler det mere om at dyrke lidenskaben, udforske sine grænser eller blot ‘spice’ ægteskabet lidt op. Make Love Not War er skiftet ud med kæder og ‘dark rooms’ i klubber, hvor ligesindede mødes. At være i stand til at udforske denne verden, tror jeg kræver rigtig meget af éns nuværende forhold. Begge skal være 100% afklarede med situationen. Er man det, tror jeg livet for mange ville være meget lettere. Og spørgsmålet er, om vi som menneske er skabt til monogami. Af alle ægteskaber der bliver indgået, vil 46% af dem ende i skilsmisse, så hvorfor tro på det traditionelle ægteskab/parforhold?

Jeg siger ikke der en én fællesnævner for alle mennesker. Vi er forskellige, og hvis vi blot husker det i vores hverdag, kunne vi nå langt. Respekt, forståelse og modenhed adskiller os fra dyrene. Græsset er ikke altid grønnere på den anden side, selvom det umiddelbart ser sådan ud.

Den bløde mand
Ja de findes jo derude. Han blev mere tydelig efter kvindernes frigørelse, hvor det guddommelige køn (endelig) fik mere indflydelse og medbestemmelse. Men husk nu, at du som mand gerne må træde i karakter, og vise din maskulinitet. De færreste kvinder synes den 100% bløde mand er sexet. Ham med hundeøjnene, der altid gør som hun siger. Kan du blande det bløde med det maskuline og selvbevidste, har du en god cocktail som de færreste kvinder vil afvise. Jeg vil muligvis komme mere ind på dette i en senere artikel. Hvad der gør, at nogle mænd scorer mere end andre.

Budskabet jeg egentlig prøver at formidle her, er ærlighed og oprigtighed. Vis hvad du tænker, og vær ikke bange for dine følelser. Kvinder gider ikke knudemænd eller puppydogs!

 

Written by Jesper Løkke