Efter en lille pause her på bloggen, må det vist være på tide med nyt herfra. Beklager der har været lidt stille, men travlhed på arbejde og hjemme, gav mig ikke lige den store inspiration til at skrive noget. MEN…den er nu tilbage!

Jeg læste fornyligt en artikel på Facebook, der fangede min interesse. Den var blevet delt en hel del gange, og mange var åbenbart enige i det der blevet skrevet. Især kvinderne kunne lide det han skrev, og når så mange kvinder syntes om hans ord, er det vigtigt alle vi mænd stopper op og tager ved lære.

Anders Moe fra Oslo lagde indlægget op i december, og blot 4 dage senere, var det blevet delt mere end 7.000 gange. Men hvad handlede indlægget om? Der var egentlig ikke noget nyt i det, men det er åbenbart noget som har behov for at blive gentaget ofte.

Mænd skal opføre sig som mænd
Det er faktisk ret enkelt – vi mænd skal opføre os ordentligt! Hold døren for kvinden og lad hende gå først, træk stolen ud for hende på restauranten, ros hende så ofte som muligt,  klæd dig ordentligt og betal regningen når I er på date. Er der noget kvinder tænder af på, er det nærige mænd. Hvis du tror du skal støtte op om ligestilling ved at dele regningen, kan du godt tro om igen.

Style: "Mad Men" January Jones (Betty Draper) and Don Draper (Jon Hamm)

Don Draper style

Ligestilling
Lad for Guds skyld være med at forveksle ligestilling med at mene at kvinden selv kan åbne en dør eller lade hende kæmpe med at få jakken på. Holdningen “Vil hun ha blomster, ka hun da bare købe nogen” HOLDER IKKE! Ligestilling er lige løn på jobbet, lige hvilkår ifm. jobansøgninger og andre fordele vi mænd har – blot fordi vi er mænd. Men det at være opmærksom på kvinden, tage hensyn og få hende til at føle sig som en prinsesse, er mandens fornemste opgave.

Fristelserne fra syden
Uanset om du er mand eller kvinde, har du helt sikkert prøvet at blive imponeret, og måske endda fristet, over sydlandske mænds galante opførsel eller kvinders femininitet. Dermed ikke sagt at de ikke findes her i Norden, men især mænds galanthed, kan nogle gange være svær at finde. Vi mænd kan lære meget af denne type mænd. Det vil gøre det en hel del lettere for dig at vinde interessen på hende du gerne vil have fat på – men især også hvis du vil sørge for hende du allerede har, ikke har let ved at blive fristet af andre.

Årsagen til denne tilsyneladende overdådige galante sydlandske mand, skal findes i opdragelsen. De er bare generelt mere opdraget til, at se kvinden som det ypperste i samfundet. Nordiske danske knudemænd har det her lidt sværere…men intet er umuligt!

Den gode mandcouple
Du skal simpelthen finde det gode menneske frem i dig selv. Hav respekt for andre mennesker, hjælp dine medtrafikanter, smil til kassedamen og betal regningen med et smil når du er på din date. At klappe hende på gaden i bagdelen eller pifte ad hende, giver dig ikke mange chancer for succes. Hverken som menneske eller som potentiel partner. Vis du er en mand der tør have dine holdninger, tør tage ansvar og samtidig være i stand til at strø roser på din kvindes vej.

Kan vi SÅ finde den danske gentleman frem – vi kan godt hvis vi vil!

Written by Jesper Løkke